Lorem Ipsum -mitä tehdä kun ei vielä ole tekstejä valmiina graafisessa suunnittelussa?

”Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit…”

”Ei ole ketään joka rakastaa itse kipua, joka etsii sitä ja haluaa sitä vain siksi, koska se on kipua…”

Mikä siis on Lorem Ipsum?

Lorem Ipsum on tekstipätkä jossa on peräkkäin kirjaimia ilman että ne tarkoittaisivat yhtään mitään tai siltä ne saattavat näyttävää, mutta totuus on toinen, itseasiassa Lorem Ipsumit ovat lainauksia Ciceron latinankielisistä julkaisusta vuodelta 45eKr. Näitä tekstikappaleita on käytetty jo 1500-luvulta, joten sen lisäksi että teksti itsessään on hyvin vanhaa, on sen käyttöhistoria myös pitkä. Lähde:https://fi.lipsum.com/

Lorem Ipsum on kätevä apuri silloin kuin graafisessa suunnittelussa ei ole vielä saatavilla valmista tekstiä mutta työ on kuitenkin siinä vaiheessa, että tekstit pitäisi saada sijoiteltua työhön ja se on kätevä myös valitessa työssä käytettäviä fontteja. Tämä tulee usein vastaan asiakastöissä, sillä graafinen suunnittelu saattaa olla jo pitkällä ja voi olla työnalla jo useampikin vaihtoehto esim. esitteestä ennen kuin lopulliset tekstit ovat käytettävissä.

Adobe Illustratorilla työskennellessä Lorem ipsum tulee automaattiseti avuksi kun luot elementin Typetoolilla. Tämä helpottaa siis tekstin sijoittelua työssä tai jos tekstit ovat jo olemassa, se on helppo poistaa. Kätevää ja työskentelyä edistävää!

Tässä vielä esimerkki Lorem Ipsumista:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque ut luctus lorem. Donec tristique, nisi eget suscipit vestibulum, nibh nulla rhoncus nibh, in porta leo felis ac magna. Praesent in iaculis nisl, id finibus neque. Donec nec tempor erat, et egestas nisl. Praesent bibendum ligula in velit ullamcorper hendrerit. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Aenean non ante lorem. Cras fermentum velit lacus, eu sodales urna laoreet id. Maecenas convallis mauris quis tempus vulputate. Ut id velit venenatis, fringilla orci quis, maximus eros. Duis non ultricies leo. Suspendisse in auctor ligula, id fringilla ex. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum ultrices ipsum quis est maximus facilisis eu ac ante.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: